5 tips voor een gezonde huid tijdens de winter

BLOG

5 tips voor een gezonde huid tijdens de winter

Hebben jij tijdens de winter last van een droge huid?

Je bent niet alleen! Dalende temperaturen, inclusief de koude en kille wind veroorzaken heftige schommelingen voor je huid. Ze wordt gevoeliger en schilfering of vertoont roodheden. Het geeft je een voortdurend vervelend gevoel. 

Als gevolg van de koude, maak je het binnenshuis lekker warm. Dat is erg gezellig, maar minder leuk voor je huid. Deze droge lucht en de lage vochtigheidsgraad maken je huid nog droger. 

Geen nood! In deze blog geven wij je graag enkele tips, zodat je huid ook tijdens de winter in topvorm is. 


5 Tips voor een gezonde huid tijdens de winter

TIP 1: Pas je skincare routine aan

Pas je routine aan, luister naar je huid en speel hierop in. 

Voeg indien nodig enkele producten aan je dagelijkse schema toe om je huidconditie te verbeteren. 

First things first: Je basisproducten. 

Gebruik dagelijks je Pre- cleansing Oil om je talg resten op te lossen en je huid te verweken. 

Daarna is je dagelijkse reiniger aan de beurt om alle overtollige talg en andere vuile stoffen van je huid te verwijderen.  

Je toner is je derde stap. Neem er één met een exfoliant om je dode huidcellen te verwijderen en je huid een Glow te geven. 

Gebruik vervolgens een serum en een vitamine crème om je huid de ganse dag te voorzien van hydratatie. 

Uiteraard sluit je elke skincare routine af met een SPF crème om je huid te beschermen tegen UV-stralen.  Zomer of winter, zonlicht blijft het ganse jaar schadelijk voor je huid. Zeker ook wanneer deze reflecteren op ijs of sneeuw. Verlaat daarom nooit je huis zonder je huid degelijk te beschermen.

Wil je nog een extra boost, voeg dan extra hyaluronzuur aan je huid schema toe. 


TIP 2: Verzorg je lichaam

Vergeet zeker je lichaamsverzorging niet, want ook je lichaamshuid wordt tijdens de winter droger en doffer.

Hydrateer daarom je huid met deze 2 Environ toppers: Body oil en Dermalac lotion. 

Doordat de body oil vitamine A en antioxidanten bevat, worden de cellen in je huid op alle niveaus verbeterd. Je voegt hieraan Dermalac lotion toe. Dit product verwijdert dode huidcellen op een natuurlijke manier én zorgt voor een betere opname van de ingrediënten van de body oil.  


TIP 3: Herstel je droge huid op je wangen

Een goede serum met ceramiden en hyaluronzuur kan een oplossing voor je wangen bieden. Voeg daaraan een extra hydraterende crème toe om je huid te herstellen én een antioxidantrijke zonnefilter ter bescherming. 

Vergeet aan je avondroutine zeker je nachtcrème niet toe te voegen. 


TIP 4: Exfolieer je droge huid op een zachte manier

Wanneer je huid droog en schilferig is, lijkt het aanlokkelijk om met een scrub aan de slag te gaan. Je doet dit liever niet. Een scrub met een agressieve korrel zal nog meer schade aanrichten. Je huid verliest daardoor nog meer vocht en dat wil je net voorkomen. 

Voeg daarom enkele zuren aan je skincare routine toe. Kies bijvoorbeeld voor een aangepaste toner en nachtcrème die zuren bevatten. Je huid krijgt daardoor tijdens de nacht de kans om zich te herstellen.


TIP 5: Bescherm je droge lippen in de winter

Een koude en gure wind zorgt ervoor dat er meer vocht verloren gaat en je lippen sneller barsten. Verzorg daarom je lippen met een degelijke verzorging.

Onthoud zeker dat deze lipverzorging geen petroleumderivaten mag bevatten. Je vindt dit ingrediënt vaak in de gekende Labello’s of vaseline terug. Vele mensen, misschien jij ook, hebben er in elke tas één zitten om het de hele dag aan te kunnen brengen. Je lippen worden er helaas niet mee gevoed. Het tegendeel is waar, want Petroleumderivaten drogen je lippen nog meer uit.

Het alternatief? Kies voor een lipverzorging die je lippen ‘s nachts voeden en herstellen. Jane Iredale bracht er onlangs één met Hyaluronzuur op de markt. Je lippen zullen in geen tijd terug zacht aanvoelen.