5 Anti-aging Tips om te stralen tijdens de lente

BLOG

5 Anti-aging Tips om te stralen tijdens de lente

De lente is in het land!

We hebben er lang op moeten wachten, maar de zon begint eindelijk te schijnen. 

Een ideaal moment om je huidverzorgingsroutine onder de loep te nemen en je tekenen van huidveroudering aan te pakken. 

Of je nu net begint met het verzorgen van je huid of al jarenlang een routine hebt, er zijn altijd wel nieuwe anti-aging tips en trics die je kan toepassen om er (lente)fris en jeugdig uit te zien.

Ik geef je graag enkele anti-aging tips zodat jij kan stralen tijdens de lente!


ANTI-AGING TIP 1: Draag dagelijks UVA-bescherming

Je leest overal dat je dagelijks een degelijke zonbescherming dient te dragen en dat is helemaal correct. 

Ik ga nog een stapje verder en wil je stimuleren om je SPF-product eens onder de loep te nemen. Beschermt je SPF-product je voldoende? De meeste zonneproducten geven je UVB-bescherming. Zij beschermen je met andere woorden tegen ‘het verbranden’.

Ook op de minder zonnige dagen dien jij je ten alle tijde te beschermen. UVA-stralen zijn er het hele jaar door en schuilen tijdens de lente wel eens achter de wolken. Het zijn net de UVA-stralen die voor huidveroudering ofwel rimpels zorgen. 

Daarnaast heb je UVA-bescherming nodig om je actieve ingrediënten zoals vitamine A en C te beschermen. Deze bescherming zorgt ervoor dat je producten op basis van vitaminen en retinol niet oxideren en helemaal hun werk kunnen doen. Met andere woorden: Je huid gezond houden. 

Ik merk in het instituut dat klanten wel eens gebruik maken van een serums op basis van vitamine A of C zonder het degelijk te beschermen. Probeer dit ten alle tijde te voorkomen. Je product zal snel oxideren en zo komt het erop neer dat vrije radicalen op je gelaat smeert. (Lees: je betaalt om rimpels te krijgen.)

Bekijk dus zeker of UVA duidelijk vermeld staat op je zonneproduct. Staat het er niet op vermeld? Vraag mij dan zeker advies!

>>> Ann, ik zoek een degelijke UVA -bescherming!


ANTI-AGING TIP 2: Reinig ook ‘s ochtends je huid

Wanneer je ‘s avonds je retinol crèmes aanbrengt, dan zijn er ‘s ochtends nog restanten op je huid. Die wil je met je dubbele reiniging in de ochtend goed verwijderen. Doe je dat niet, loop je weer de kans dat er oxidatie optreedt met alle gevolgen (rimpels, pigmentatie,..) van dien.

Een dubbele reiniging houdt in dat jij eerst een reiniging op oliebasis aanbrengt en daarna de restanten met je favoriete reiniger verwijdert.

Het zorgt er ook voor dat je actieve ingrediënten beter opgenomen kunnen worden en jij dus meer waarde voor je investering krijgt.


ANTI-AGING TIP 3: Hydrateer je huid! 

Een goed gehydrateerde huid is een jeugdige huid. 

Gebruik een vochtinbrengende crème die past bij jouw huidtype om je huid zacht en soepel te houden. 

Drink ook voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren.

>> Ann, kan jij mij een degelijke vochtinbrengende crème aanraden?


ANTI-AGING TIP 4: Bereid je huid voor op de zon (én blauw licht) met huidsupplementen

Maak je huid resistenter naar de zon toe met anti-oxidanten en vitaminen van binnenuit. Voeg ze dus toe in supplementvorm. Zo zijn je huidcellen beter beschermd tegen vrije radicalen én blauw licht!

Dat laatste wordt wel eens vergeten! Huidbeschadiging van blauw licht kan je oplopen door het artificiële licht in je huis of het scherm van je pc, tablet en telefoon.

Houd jij je telefoon tegen je gelaat als je telefoneert? Waarschijnlijk wel. Heb je toevallig langs die kant meer te maken met onzuiverheden, pigmentatie of fijne lijntjes? Dat kan met de schade van blauw licht te maken hebben.

>> Ik wil mij ook van binnenuit beschermen tegen de zon


ANTI-AGING TIP 5: Geef je huid een professionele lenteboost

Elke huid is anders en verdient de nodige persoonlijke aandacht. 

Ik ontwikkelde in mijn instituut te Diest het Ann Tielens Anti-Aging Behandelplan. 

Hierin begeleid ik je minstens 6 maanden erg intensief naar een stralend gezonde huid.

Wil jij graag intensief werken aan een stralende huid?

Plan een intakegesprek met huidanalyse in. 

>>> Ik wil starten met huidverbetering