Zin en onzin van Hyaluronzuur

BLOG

Zin en onzin van Hyaluronzuur

Mooi zo, maar… doet hyaluronzuur in skincare echt wel wat het belooft? Waar zit de magie? Of zit er ergens een adder onder het gras?

Wij helpen je graag wegwijs in de wondere wereld van Hyaluronzuur!

Zin of onzin van hyaluronzuur

Zin of onzin? Hyaluronzuur werkt als een instant vochtbom op je huid

Hyaluronzuur is een lichaamseigen ingrediënt dat de mogelijkheid heeft 1000 keer zijn gewicht aan vocht op te nemen. Het trekt vocht aan als een magneet en houdt het vast op de plekken waar nodig. Met ‘lichaamseigen’ bedoelen we dat het van nature voorkomt in de diepere lagen van je huid. Het vocht dat jij overdag opneemt via voeding en de voedingsstoffen vanuit je bloedbanen, daar leeft jouw eigenste hyaluronzuur van.

Het grootste deel van het hyaluronzuur bevindt zich in je dermis. Een diepere laag die we (zelfs met de allerbeste) skincare producten helaas vaak niet kunnen bereiken. Wel werken we op de opperste lagen van je huid waardoor we met hyaluronzuur in skincare producten een instant juicy, gehydrateerde look bieden.

Het mooist lijkt ons dan om hyaluronzuur te combineren met andere vochtbindende ingrediënten. Zo brengen we de vochtbom samen met extra bestanddelen om het vocht opperhuids te stimuleren en daar ook vast te houden.

Bijvoorbeeld: kies voor een serum op basis van hyaluronzuur gecombineerd met een hydraterende moisturizer als finishing touch.


Zin of onzin? Hyaluronzuur plumpt rimpels.

Door haar vochtbindende werking, geeft hyaluronzuur een instant plumpend effect op fijne lijntjes. We vinden het dan ook prachtig om het ingrediënt in te zetten als instant coup d’eclat voor een feestje, onder make-up of als dagelijkse aanvulling in je skincare routine.

Opgelet: opperhuids heeft het ingrediënt een prachtige werking, maar wil je rimpels écht aanpakken bij de bron, dan gaan we graag wat dieper aan de slag. De plumpende werking waar we naar verwijzen, heeft betrekking op je vochttekortslijntjes.


Zin of onzin? Skincare producten met hyaluronzuur toveren alle lijntjes weg

Verdergaand op bovenstaand punt, gaan we deze stelling dus helaas voor je moeten ontkrachten. De opperhuidse werking van hyaluronzuur is prachtig, maar voor het aanpakken van diepe, mimische rimpels, gaan we ook dieper aan de slag moeten.

Daarbovenop is hyaluronzuur een erg belangrijk onderdeel in de strijd tegen huidveroudering, maar op zichzelf alleen niet voldoende. Hiervoor is de combinatie van zowel collageen-, elastine- als hyaluronzuurstimulatie van groot belang.

Onze geheime tip: BEWEGEN!

Wil je écht verandering brengen in je ageing proces, dan werken we graag op celniveau oftewel: dan schudden we best je fibroblasten wakker. Deze zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur: jouw drie toppers voor een stevige, volle huid.

Fibroblasten zijn lichaamscellen en leven op energie die je opwekt via lichaamsbeweging. Een loopje doorheen het bos, een heerlijke yogasessie of enkele gewichten tillen in de gym? Beweging is een prachtige ondersteuning voor lichaam én geest.


Jouw hyaluronzuur op topniveau? Zo doen wij het!

Zoals je kan lezen, zijn wij de grootste voorstander om je hyaluronzuur op verschillende niveaus te boosten. Op de correcte manier, vanbinnen en vanbuiten.

Denk maar aan een prachtig bloeiende plant. We bevochtigen de blaadjes aan de top, maar geven ook de wortels voldoende water voor een prachtige, krachtige bloei.

Onze aanpak is dan ook duidelijk: we maken combinatie van huidverbeterende & kwalitatieve skincare met hoogtechnologische behandelingen om je fibroblasten (en zo je hyaluronzuurproductie) te stimuleren.

Onderstaande pennen we graag onze top 3 huidverbeterende behandelingen voor je neer:

Exilis Protégé – voor huidverslapping.

De natuurlijke facelift. Via een hoogstaande techniek (monopolaire radiofrequentie) stimuleren we je fibroblasten en werken we rechtstreeks op huidverslapping.

Vpl Energist Ultra Plus - voor fijne lijntjes, verwijde poriën en rimpels.

Door gepulseerd licht stimuleren we de collageenvezels in je huid en verstevigen we diepere rimpels. Extra voordeel: onrechtstreeks boost deze techniek ook de aanmaak van je hyaluronzuur. Win-win als je het ons vraagt.

Skin Pen – voor een totale gezondheid van je huid:

Door je fibroblasten te triggeren en de opname van actieve ingrediënten (Environ) te verhogen, nemen we skincare next level. Niet alleen ondergaat je huid een volledige herstructurering, maar werken we tegelijkertijd op de volledige gezondheid van je huid, fijne lijntjes, acne littekens, rimpels, pigmentatieproblemen en andere gevoeligheden.

Nieuw: 3D Synergé Filler Crème


Om fijne lijntjes, rimpels en volumeverlies te ondersteunen, is ons huismerk Environ recentelijk naar buiten gekomen met de prachtige 3D Synergé Filler Crème. 

Een geavanceerde, ultra krachtige booster met maar 1 doel: jouw huid de allerbeste ondersteuning bieden voor hydratatie, versteviging én volume.

Deze topper heeft werkelijk alles om jouw skincare routine naar een hoger niveau te tillen en het resultaat van jouw huidverbeterende behandelingen thuis te verlengen.

Haar unieke Smart Peptide Techonologie gepaard met een slim opneembare vorm van hyaluronzuur staat je huid bij in een plumpe, strakke, gehydrateerde look doorheen de dag. 

Ga je graag nog een stapje hoger? Dat kan! Geef je huid dan niet alleen de moisturizer die ze nodig heeft van buitenuit, maar ook van binnenuit. Met de Skin Moisture IQ voorzie je je diepere vochtlaag van de bouwstenen die ze nodig heeft om van binnenuit te blaken van gezondheid.


Ontdek hier de 3D Synergé Filler Crème