5 Tips voor een antiageing make-up look

BLOG

5 Tips voor een antiageing make-up look

Hiervoor denken wij dadelijk aan ons geliefkoosde huismerk jane iredale, dé grondlegger van de skincare make-up. Elke dag opnieuw staan we verbaasd over de kracht van deze wonderbaarlijke producten. 

Met dit merk toveren we voor iedere huidbehoefte een skincare make-up look uit onze mouw. Dat maakt jane iredale nu net zo speciaal: het is mooi en doeltreffend tegelijkertijd.

Is je huid nu vet, droog of gevoelig? Bij ons kan je altijd terecht.

Zo ook wanneer je huid (de eerste) tekenen van huidveroudering vertoont. Toch krijgen we hier best wat vragen rond. Ga ik best voor een dekkende foundation? Wat is het mooist, de ogen of de lippen in de kijker zetten? Hoe zorg ik ervoor dat mijn make-up niet in de lijntjes smelt?

Tijd om jouw vragen één voor één te beantwoorden.

Onze ultieme tips voor een antiageing make-up look, die lees je hier!


Tip 1: Een gehydrateerd canvas

De mooiste make-up breng je aan op een krachtig canvas: een diep gehydrateerde huid. Vochttekort kan namelijk leiden tot fijne lijntjes. Hierin gaat de make-up zich overdag vasthechten en dat willen we natuurlijk niet. Jouw skincare producten op maat zijn dé basis voor een gezonde, stralende make-up look. 

Toch kunnen we een stap verder gaan. Een hydraterende primer is dan je go to product voor een gezonde basis. Met de Smooth Affair Brightening Face Primer hechten de zachte mineralen zich beter aan jouw huid. Daarbovenop is dit product een bom aan krachtige, verhelderende antioxidanten voor een egale glow, de hele dag lang.


Tip 2: Hou het luchtig

De meest gemaakte fout is het proberen ‘wegmoffelen’ van fijne lijntjes met een dekkende foundation. Onze voorkeur gaat uit naar een frisse, luchtige foundation die je huid zowel voedt, beschermt als hydrateert. Je huid zal instant stralen waardoor het daglicht op rimpels reflecteert en ze optisch verdwijnen. Dit in tegenstelling tot een matte, dekkende foundation.

Onze favoriet? Dat is de Liquid Minerals, een serum foundation. Hydraterend én verstevigend door de toevoeging van Hyaluronzuur, Vitamine C en Q10.


Tip 3: Kleine extra’s voor een groot verschil

‘Less = more’, onze gouden regel.

Kies voor het oplichten van je krachtpunten in plaats van het verdoezelen van onzekerheden. Bijvoorbeeld:

  • BLUSH: Met een hydraterende crème blush creëer je die prachtige, zachte zomergloed in een handomdraai. Stip de restjes aan op je ooglid voor meer totaliteit in je make-up look.
  • OGEN: Kies voor een voedende mascara die zowel extra volume als lengte biedt aan je wimpers voor een betoverende blik.
  • LIPPEN: Ga ’s nachts slapen met een hydraterende lippenbalsem waardoor je overdag geniet van gladde, volle lippen zonder droge lijntjes. Stip ze vervolgens doorheen de dag aan met een naturelle, hydraterende gloss voor een gezonde glow.


Tip 4: 2-in-1: fixeren én beschermen

Niets zo lastig als een foundation, oogschaduw of blush die overdag tussen lijntjes verdwijnt. Werk je make-up daarom steeds af met een fixatie spray waardoor de mineralen hechten aan je huid voor een langdurige finish.

Naar goede gewoonte kunnen we ook dit aanpassen aan jouw persoonlijke huidbehoefte. Je ideale fixatie en hydratatie spray is de Pommisst Hydration Spray. Deze bevat een bom van antioxidanten die je huid extra beschermen tegen huidveroudering.


Tip 5: een dagelijkse SPF is je beste antiageings ingrediënt

80 Procent van huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-stralen. Een SPF is dus een absolute must in je dagelijkse routine.

‘Niet makkelijk hoor’, hoor ik je denken, ‘zo een SPF aanbrengen over je make-up’. Daarin staan we je volledig bij. Gelukkig heeft jane iredale hier een prachtige oplossing voor op de markt gebracht.

Werk je make-up steeds af (en bij) met het Powder Me SPF30 Zonnepoeder. Je brengt dit gemakkelijk aan met de ingebouwde applicator, ook wanneer je op terras of tijdens een fietstocht je huid van wat extra bescherming wil voorzien.
Nood aan extra tips of inspiratie? Boek hier je make-up workshop!


Lentebehandeling in de kijker: SkinPen

De allermooiste make-up start bij een gezonde huid. Wil jij jouw huid graag voorzien van de ultieme lenteboost? Wij helpen je graag verder op professioneel niveau in de behandelkamer.

Met de SkinPen introduceren we medische microneedling in ons instituut. Nog nooit was microneedling zo veilig, precies én doeltreffend. Door middel van deze behandeling gaan we je celvernieuwing stimuleren. Dit betekent dat je huid in snel tempo nieuwe en gezonde cellen aanmaakt die oude, beschadigde cellen vervangen. Een stralende zomergloed gegarandeerd.

Heb jij ook nood aan een lenteboost?

Plan hier je behandeling in.